Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2011 17:28 - Има ли в България политически плурализъм?
Автор: ratnik Категория: Политика   
Прочетен: 1952 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 22.03.2011 17:32


От известно време насам някои публично известни личности твърдят, че в България върху свободното слово се налага цензура - доста важни факти около причините за сегашното незавидно състояние на държавата ни се премълчават умишлено от националните медии; липсва гласност по въпросите, свързани с т. н. "битова престъпност", докато в същото време текат пошли продукции, имащи за цел окончателното превръшане на нацията ни в тъпо-ухилено стадо, неспособно да се съпротивлява на нито един външен дразнител.

Няма съмнение, че ДС винаги е контролирала процесите в България. Днес обаче, същата се връща на политическата сцена по един безпардонен начин, в типичния стил на нейните представители. И това се случва, именно защото не едно или две десетилетия усилено се разбива духовността на българина. Отначало това се правеше от правоверните комунисти, които в интерес на интернационализма бяха готови да погребат Отечеството. От 18 години техни първи помощници в това дело станаха и т. н. либералстващи елементи, слуги на джедайството. През последните няколко години се забелязва още един отрицателен фактор за развитието на България. Различни малцинствени групи изтикват българите от наши изконни жизнени пространства. Във все повече села мнозинството от населението се състои от цигани. Огромен процент от българите с мюсюлманско вероизповедание започна да се турчее. Различни чужденци завладяват икономически най-китните краища на “рая”, наречен България.

Чрез демографския срив и унищожаването на селското стопанство и индустрията бяха заложени още по-големи “взривоопасни бомби” за българина. Всичко това, разбира се, се прави пред одобрителния поглед на световното джедайство.

Единственият начин да се спре унищожаването на българската нация и разпадането на нейната държава – България, е всички люде, мислещи доброто на своята Родина, да си подадем ръце и заедно да издигнем не определена партия, а България!

За жалост тази инициатива - на обединение на хора с различни политически възгледи, в името на бъдещето и просперитета на Родината - се водеше преди всичко във виртуалното пространство. Такава една идея беше клуб "Политика" на портала DIR.BG. Осем години в този клуб се водеше битка за правото, за истината - такива каквито ги виждаха многобройните регистрирани участници - благодарение на липсата на модератори. Лично аз участвам в клуба от 7 години. Сега, когато администрацията на DIR.BG, чийто собственик е Владимир Жеглов - съветник на бившия премиер Жан Виденов, постави модератори и ограничи свободното слово в клуба, от него не е останало и помен. Вероятно това е началото - да се опита и да се види как би реагирало стадото, ако му отнемат не залъка само, но и свободата да изкаже мнение, различно от официалната линия. Радостното е, че свободомислещите хора бързо се обединиха и реагираха подобаващо, като създадоха свой независим от послушната администрация на DIR.BG форум. Жалкото е, че тези бунтари са един нищожен процент от гражданите в активна възраст, които все повече се превръщат в оскотял и послушен електорат. Тревожен сигнал е, че и тук, в този форум има хора, които плачат за цензура. Вярно, някой комплексари на завидна възраст просто се опитват да се правят на интересни, крайно либерални и демократични, докато други откровенно се стърахуват от истината и се опитват всячески да я смажат. Примери с теми няма да посочвам - всеки паметлив човек се сеща за какво говоря. А и не това е най-важното. По-важно е дали пишещите тук могат да усетят кога техни мисли по отношение на системата, изложени черно на бяло тук, започнат да бъдат перефразирани или да изчезват... от само себе си. Да не бъде!

10.02.2008 г.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ratnik
Категория: Политика
Прочетен: 40867
Постинги: 13
Коментари: 7
Гласове: 5
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930