Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2011 15:26 - Още две години геноцид
Автор: ratnik Категория: Политика   
Прочетен: 1794 Коментари: 4 Гласове:
1



Изминаха почти две години от ужасяващото управление на ГЕРБ. Двe години на здравен, социално-икономически и просвeтен геноцид. Двe години неадекватното управление, в условията на галопираща инфлация, достигнала в послeднитe три мeсеца 22%, без никаква индексация на заплати и пенсии, превърнаха живота в тежко бреме и накараха много хора сами да се отървават от него.

Здравеопазване в България на практика вече няма. Много лекари, дори съвсем млади кадри напускат страната ни и търсят работа в чужбина, където заплатата на един новозавършил лекар е 1600 евро на месец, а една медицинска сестра получава около 1100 евро. Обикновен санитар в чуждестранна болница получава месечното възнаграждение на един лекар у нас, с дългогодишна практика. Показателен е случаят с Либия, където наши медицински сестри остават на работа, въпреки застрашаващата живота им „революция”, защото в Либия взимат десеторно по-висока заплата.

Болниците остават без медицински кадри и съответно се закриват. Всичко това се извършва за сметка на болния човек. Трагично е положението в някои села с по няколко стотин или няколко десетки жители. За да бъдат прегледани, хората трябва да изминават много километри до най-близкия медицински пункт, но лошите пътища (особено през есенно-зимния сезон) и липсата на средства ги лишават от тази възможност. Ето защо смъртността в България е на първо място в Европа.

Апаратурата в болниците е безнадеждно остаряла. За нова пари не се отпускат. Средства се спестяват и от ограничение на лекарствата за онкоболни и тежко болни от хронични заболявания. Повишаването на цените на лекарствата пък води до застояването им и изтичането на техния срок на годност.

Критично е положението в системата на образованието. Да не говорим, че учебниците за училищата се пишат от неграмотни хора, пред които утре учениците ще полагат изпит. Много от тези младежи след завършване на гимназия завършват и висше образование. Но в България държавата се отнася като мащеха към тях. Те не могат да намерят реализация и напускат страната. В чужбина намират работа с добро възнаграждение и живеят добре, въпреки че на много от тях им се живее в Родината. Но оставайки в нея, се обричат на гладна смърт. Ето как България остава без кадри, които биха могли да доведат до нейното проспериране. А липсата на специалисти води до упадък фирмите и до техния фалит. По тази причина чуждите инвеститори непрекъснато намаляват, защото губят доверието си в страна с некомпетентни кадри, които не биха могли да изведат до печеливши техните инвестиции.

Напливът към висшите учебни заведения намалява, поради споменатите по-горе причини. Стипендиите на студентите се свиват, пари за отопление на университетите през зимата не се отпускат. Наемите за студентските общежития се увеличават, таксите за учебните години – също. БАН, в която заседават „синодални старци”, според Симеон Дянков, също е с критично намалени средства, които, след съкращаване на значителна част от персонала, едва стигат за заплати. Научните достижения на работещите в БАН, някои от които са световно признание, също се пренебрегват и не се стимулират икономически.

Обедняването на страната от висшисти и специалисти предизвиква недоверието към правителството и от страна на другите правителствени ръководители от така наречения Европейски съюз. Совалките на Бойко Борисов в редица европейски страни няма да възстановят това доверие. Наполеон е казал: „Аз обичам доносите, но мразя доносниците; обичам да ме хвалят, но презирам подмазвачите!” А поведението на Бойко Борисов по нищо не се различава от това на „подмазвачите”. Неговото преклонение пред Брюксел, пред американския посланик, предизвиква само презрение от тяхна страна. „Ако искаш да те уважават, покажи, че се уважаваш сам!” Самоуважение при „българския” министър-председател липсва. Може ли в навечерието на 24-ти май, особено след като престава да работи завода за пишещи машини, от компютрите да се допуска свалянето на кирилицата и временно да се оставя само „фонетична” азбука, а нашето „Аз, Буки, Веди” да се замени изцяло с латиница? Нали уж и славянската азбука е приета като официална в Европейския съюз, или е налице проект за нейното ликвидиране?

Не по-добро е положението в животновъдството. Животновъдите нямат средства за фураж и друга храна на домашния добитък. За това че гледат животни, са обложени с данъци. Приходите са съвсем слаби. При такива условия животни не могат да се отглеждат и стопаните им предпочитат да ги колят и да затварят фермите си. Месото от български животни на пазара  драстично намалява. Докато през 1943 г. България беше на първо място в Европа по износ на месо, с каквото снабдяваше дори германската армия, в края на 1989 г. разполагахме със 120 хиляди овци и 74 хиляди крави, днес тези животни се броят на пръсти, за да се стигне до там, да внасяме от Австралия агнешко месо. При това положение млеконадоят е значително намален. А намесата на прекупвачи, които купуват млякото за жълти стотинки и го продават 5 пъти по-скъпо на пазара, води до фалит на млекопроизводителите. И за учениците от осми клас е ясно, че когато се инвестират срeдства в животновъдството, месото и млeконадоят се увеличават успоредно с увеличаването на животнитe, цeнитe на пазара падат, оборотният капитал стока-пари-стока се увеличава, данъцитe се плащат и това обогатява стопанитe и държавата, облекчава потрeбителитe. Но министър Дянков, който не може да не знае тази проста истина, като че ли планомeрно и системно унищожава животновъдството.

Стопанскитe земи и ниви пустeят и/или се продават на чужденци. Няма кой да ги обработва, защото няма и стопанска техника. Големите имоти (масиви) не могат да се копаят с мотика и лопата. През 1991 г. германците предлагаха селскостопанска техника, която щеше да се изплаща за десет години с дялове от продукцията. А разполагахме и с тракторен завод, вършачки, комбайни. Всичко това е изоставено на произвола на времето. Средствата, които уж отпуска Европейският съюз, са недостатъчни и попадат в корумпирани ръце, без да се усвояват по предназначение. При това положение дотациите намаляват все повече и повече. Вместо безработните да се регистрират във все по-голям процент в бюрата за безработни, при добра организация хората могат да се мобилизират и да излязат на „селскостопанския фронт”. А и сега продукцията от плодове, зеленчуци, овощни и жито е оставена без необходимите грижи за растителна защита. Същите не са защитени и физически от колоните от цигански каруци, които навлизат сред тях и ги превръщат в обект на грабежи. Въпреки че са наясно по въпроса, органите на реда отминават с мълчание тези кражбите. Обект на грабеж са и българските гори. Всичко това води до пълна стопанска разруха.

Въпреки масовите протести на шофьорите, цените на бензина продължават да растат. Това е предимството на монополистите при „свободното пазарно стопанство”, при което няма ценови таван, ограничаващ спекулативните апетити. Няма никакво съобразяване с доходите на хората в дадения момент. А те са под прага на оцеляване, под прага на жизнения минимум. Хората не могат да купуват дрехи и вещи от първа необходимост, лишени са от нормална почивка на море или планина, не могат да отглеждат децата си. Затова и много магазини се затварят и се предлагат под наем. Неморално е да се иска работен ден от осем часа и половина за минимална работна заплата, която не стига за храна, а камо ли за месечните такси. Това, обаче, не спира данъчните служби, които заплашват семейства-длъжници с отнемане на покъщнина и жилища. А може ли да се живее със земеделска пенсия от 120 лева?

По отношение предстоящото влизане на България в Шенгенската Еврозона - като че ли древните пророчества за края на света през 2012 г. ще се сбъднат поне за България, след влизането й в тази зона. Още с влизането България трябва да внесе годишната такса за членство в размер на 3 милиарда евро или 6 милиарда лева. Тази ежегодна такса ще се стовари върху гърба на българския данъкоплатец, което при 6 милиона българи, ще утежни с допълнителни 1000 лева годишно бюджета на българските семейства. И понеже такава сума няма да може да бъде събрана от циганите, техният дял ще се прехвърли пак върху семейния български бюджет. Но това не е всичко. Всяка страна, членка на Еврозоната, трябва да отделя допълнително средства извън ежегодната такса, когато Европейската банка отпуска помощ за някоя страна в Европейския съюз или извън него. Паричните помощи са еднакви за всичките държави от Шенген. Така, наред с богатите европейски държави, бедните трябва да внасят същата по размер вноска, независимо дали могат да отдялят подобна сума. И без това националните валути са унищожени, а обезпечението им е минало в трезора на Европейската банка. Тия суми също ще легнат на плещите на данъкоплатците. Тези помощи са един вид ограбване и на държавите, които ще ги получат. Примерът с Гърция, Португалия и Ирландия е показателен. На Гърция се отпускат 30 милиарда евро. Но една трета от тях задължително отива за покриване на външния дълг към Евр(оп)ейската банка. За Гърция остават 20 милиарда евро. Но лихвата е върху получената сума от 30 милиарда. Така, след „помощта”, оказана на Гърция, последната трябва да върне на Евр(оп)ейската банка 30 милиарда + лихвата от 6% + 10-те милиарда от външния дълг. Богоборците отново добре са си направили сметката.

Това трябва да се знае от онези българи, които, под влияние на ежедневната пропаганда, блеят от щастие, че ще влизат в Шенген, без да осъзнават, че тяхното блеене по нищо не се различава от блеенето на овцете, когато ги водят на заколение. Защото, след фалита на България, за тях не остава нищо друго, освен да се превърнат в роби на господарите от новия световен ред, т. е. да преминат към по-висшия строй от демократично-капиталистическия, а именно към робовладелческия. Натам ни тласкат душегубците, населяващи българския парламент.

Всичко това лесно може да се коригира. Държавата е организация, създадена от  живeещата в нея народност, с цeл оптимизиране на житейските й нужди. При наличието на това социално торнадо, трябва да се изтеглят пари от фискалния резерв, които да покрият ежедневните нужди на хората. Така нареченото „свободно пазарно стопанство” (либерална икономика) трябва да се замени с дирижирано (регулирано) пазарно стопанство, съобразено с стопанските и народни нужди в дадения момент, като се стимулират онези отрастли в земеделието, животновъдството и промишленото производство, които са необходими за осигуряване от държавата на висок жизнен стандарт и стабилен ръст. По този начин и чрез регулативните механизми на пазара цените на стоките няма да могат да се увеличават спекулативно, понеже ще бъде въведен таван, съобразен с реалните доходи на населението. Заплатите и пенсиите ще бъдат актуализирани съобразно инфлацията. С покачване доходите на населението, много повече стоки ще бъдат реализирани, оборотният капитал ще нарасне, печалбите ще се увеличат и постъпленията от данъци в държавната хазна – също. Държавата и народът й ще започнат да забогатяват.

На следващ етап трябва да започне възстановяването на позициите на държавата в различните отрасли на икономиката и най-вече в тежката индустрия, фармацевтичната и химическата промишленост, военната промишленост.

За да бъде осигурен бъдещия възход на България, е необходима защита на българското производство от конкуренцията на чужди фирми (вносна стока).

Особено внимание трябва да на българските семейства, като им бъдат осигурени условия да отглеждат повече от 2 деца – по този начин ще се повиши прирастът на българското население. Не бива да зависим от алчността на на други държави и техните корпорации, чиято цел, скрита зад благи обещания, всъщност е да се развиват и печелят за наша сметка. Ето защо всички неизгодни за нас договори трябва да бъдат преразгледани.

След Ньойския договор, както България, така и Германия бяха съсипани икономически. След 1933 г. Германия възкръсна от пепелта, благодарение на гениалната икономическа политика, разработена от германското правителство в рамките на първия четиригодишен план. Като първа и основна мярка бе обявено, че независимо от количеството на ценните покрития на германската райхсмарка, то тя е обезпечена с труда на германския народ. Така Германия спря да плаща наложените й от победителите контрибуции и вкара тези пари в народното стопанство. Правителството отпечата толкова пари, колкото бяха необходими. Забрани да се изнася валута от Германия. Чуждите инвеститори можеха да купуват в Германия стока и да я изнасят, но валутата оставаше в Германия, която купуваше от чужбина само онова, което в дадения момент не се произвеждаше в страната. С държавни поръчки правителството стимулираше производството и развитието на най-важните структуроопределящи отрасли. Държавата активно участваше в реализацията на стоките като съакционер. Така Германия за кратко време стана първата държава в Европа по производство на качествени стоки, задоволяваща не само вътрешния си, но и европейския пазар. Този стопански и икономически възход на страната, постигнат от германското правителство, дразнеше силно капиталистическите врагове на германския народ, но те бяха безсилни да го спрат по мирен начин, чрез пропаганда, затова и отново подготвяха военни действия срещу възраждаща се Германия.

Безспорен е фактът, че днес диктатурата на „либералната демокрация” е тотална – нейните структури завладяват света, скрити зад хубавите думи за омиротворяване и демократизация, за защита на човешките права и т. н. Преследванията на инакомислещите не са открити – действа се с кадифени ръкавици, за да не буди съмнение у и без това обезверените хора, които виждат накъде тласкат света необузданата алчност и жаждата „за власт и за пара”. В тази връзка илюзия е да вярваме, че смяната на едно демократично правителство с друго такова ще промени условията на живот и ще ни извлече блатото на жалкото ни съществуване, на което като че ли сме обречени. Доказателство за това са събитията и „развитието” на страната ни след 10.11.1989 г., всички процеси в политическия и социално-икономически живот след тази дата та до ден днешен. Поставени в настоящата матрица (рамка), с позволението на „българските” властимащи, няма как да успеем. Промяната на погрешния икономически модел за България, натрапен ни по същата логика и със същите благи думи и обещания – това е излизането ни от тази матрица. Даваме си сметка, че дори и при добро желание от страна на цялата нация, дори и при нейното обединяване и сплотяване около една такава идея – за оцеляване, за право на достоен живот, за материален и духовен възход, врагът, който днес е доста по-силен (и строшаващ по пътя си всичко, както желязото строшава), едва ли ще позволи развитието на подобен сценарий и изграждането на една суверена национална държава. Но сме длъжни да опитаме, ако у нас е останала поне частица от борбения дух на нашите предци, които за разлика от нас – днешното поколение, създадоха, управляваха и оставяха на своите наследници повече или по-малко силна европейска България, с която другите трябваше да се съобразяват. В крайна сметка от всяко положение има изход, стига да има желание и воля у българския народ, щото да определи сам своята съдба (това важи и за всички други народи, които желаят да се наричат „свободни”и които също преживяват кризата, предизвикана от недоразуменията на неолибералния модел). В противен случай ще си останем само едни жалки наблюдатели на всеобщата разруха и изчезването ни като нация.




Гласувай:
1



Предишен постинг

1. apostapostoloff - В Германия лекарите взимат толкова,
08.07.2011 15:31
но след всички удръжки и данъци им остава половината. Тоест около 800- 900 евро, Да, но след като си платят наема за жилището, който е поне 1000 евро, им остава... на корема дръжката.

Затова Германия в момента изпитва ОСТРА НУЖДА от лекари. Практичните германци не желаят да се занимават с тази идиотска професия.

У нас кадърните лекари взимат вече между 30 000 и 70 000 лева. Ало, нашио! Спрял ти е часовника! И не пий, когато пишеш!
цитирай
2. анонимен - Добре бе Апостоле. Стига ръси пр...
08.07.2011 17:00
Добре бе Апостоле.Стига ръси простотии.То за това лекарите се изнасят на вън и не се връщат.Щото вземали 900 евро.
Прегледай се.
цитирай
3. ratnik - Моят часовник е спрял точно там, ...
14.07.2011 17:40
Моят часовник е спрял точно там, където трябва. А на твоя стрелките са превъртели няколко пъти, за да се върнат скоро в първоначалното си положение. :-)
Глупаво е да се смята, че германците били практични и затова не ставали лекари. Да наречеш лекарската и даскалската професия "идиотски", значи да не познаваш приоритетите на нормалните европейски държави. А колко получават лекарите там и как живеят, явно нямаш и представа. И ако някой се е хванал за "на корема дръжката", то това са преди всичко онези българи, които смятат, че при управлението на ГЕРБ сме много по-добре от гърците. А според най-"верващите", дори сме по-дпбре и от германците.:-) Всъщност, последните също са далеч от славата преди 60 години - дотам ги доведе и тях либерализЪма и имиграцията от Анадола и Африка.
Я спомени сега тук, колко са "кадърните" лекари у нас, които получават тези огромни суми? И за чия сметка са? Пък и каква е ползата от това, след като огромното мнозинство не може да си позволи да се лекува при тях, предвид високите такси? За какво здравеопазване и за каква политика в полза на нацията можем да говорим тогава?
цитирай
4. анонимен - въздушни марато&
05.11.2012 13:58
Добре дошли в този сайт . Имаме няколко години опит в областта на маркетинга копия на маратонки Nike Air Max, New Balance и други.
 
Гарантиране на нашата работа е огромен брой щастливи хора , които са направили покупки в нашата група Vkontakte .
Пиковите продажби в момента са , които могат да бъдат закупени на място http://john-shop.ru/ .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ratnik
Категория: Политика
Прочетен: 40881
Постинги: 13
Коментари: 7
Гласове: 5
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930